Friday, January 8, 2016

Titah Tengku Mahkota Pahang Beri Harapan Baru Buat Rakyat


Setelah Sekian Lama Warga Kuantan Di Himpit Dgn Penderitaan Akibat Masalah Pencemaran Alam Sekitar Hasil Dr Aktiviti Perlombongan Bauksit, Akhirnya Kerajaan Negeri Pahang Mengumumkan Pembatalan 34 Lesen Melombong (MOL) Smlm.

Kenyataan Yg Di Buat Oleh Menteri Besar Pahang, Dato' Sri DiRaja Adnan Yaakob Itu Sungguh Mengejutkan. Tambahan Pula Ia Menyusul Sehari Selepas Titah KDYTM Tengku Mahkota Pahang, Tengku Abdullah Sultan Hj. Ahmad Shah Yg Menyatakan Kebimbangan Akan Berlaku Bencana Besar Akibat Daripada Kerakusan Pelombong Bauksit Mengusahalan Lombong Mereka Hingga Mengabaikan Aspek Kesihatan Dan Keselamatan Penduduk.


Susulan Kenyataan Baginda Maka Akhirnya Menteri Besar PahangTelah Membuat Satu Keputusan Yang cukup Drastik Untuk Membatalkan Kesemua Lesen Perlombongan Bauksit Tersebut Mulai 31 Julai Ini.


Berita Gembira Ini Telah Memberi Harapan Baru Kepada Seluruh Warga Kuantan Terutamanya Kpd Mereka Yg Menjadi Mangsa Akibat Aktiviti Perlombongan Tanpa Kawalan Itu.Biar Pun Titah Baginda Tengku Mahkota Pahang Awalnya Di Pandang Sinis Oleh Orang Ramai, Malah Ada Yg Mengeluarkan Kenyataan Berbaur Sensitif Di Media Sosial Terutamanya Facebook Namun Ternyata Ia Memberi Tamparan Hebat Kepada Kerajaan Negeri Pahang.

Akhirnya Kini, Rakyat Telah Mendapat Perkhabaran Menggembirakan Menjelang Sambutan Hari Raya Aidil Fitri Tidak Lama Lagi.

Justeri Kami, NGO Angkatan Pembela Rakyat (Angkara) Yg Turut Sama Membantu Dalam Memperjuangkan Ini Mengucapkan Ribuan Terima Kasih Kepada Tengku Mahkota Pahang, Di Atas Keprihatinan Baginda Terhadap Isu Ini.

Ternyata Baginda Adalah Raja Yg Benar-Benar Berjiwa Rakyat Dan Cakna Nasib Yg Menimpa Mereka. Justeru Sy Menggesa Kpd Mana2 Pihak Yg Membuat Komen Liar Di Media Sosial Terhadap Tengku Mahkota Pahang Susulan Titah Baginda Tentang Isu Bauksit Baru-Baru Ini Agar Menarik Balik Kenyataan Tersebut.

Ternyata Kini Isu Bauksit Sudah Nampak Noktahnya Berkat Keperihatinan Baginda. Sesungguhnya Rakyat Menyanjung Tinggi Tanggung Jawab Besar Yg Di Ambil Oleh Baginda Untuk Menyelesaikan Masalah Yg Sekian Lama Membelenggu Rakyat Ini.

Daulat Tuanku, Dirgahayu Tuanku.

MOHD SHUKRI MOHD RAMLI
Penyelaras NGO
Angkatan Pembela Rakyat
[ A N G K A R A ]

1 Komen Artikel Ini:

  • IBU SUNARTI DI KALIMANTAN says:
    Jul 14, 2016, 11:50:00 AM

    Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111
    (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))    Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111