Saturday, April 5, 2014

Ugutan Sebar Video Lucah Matangkan Perjuangan Rakyat, Demi Keselamatan Harap Agar Sahabat Tidak Sebarkan Sesuka Hati !


Assalammualaikum WBT dan Salam Sejahtera, Kepada ahli keluarga, saudara-mara serta sahabat-sahabat facebook yang budiman, kira-kira BEBERAPA MINIT dari sekarang (seperti yang didakwa), video lucah yang kononnya membabitkan diri saya akan disebarkan kepada semua berdasarkan amaran yang telah dibuat oleh pihak yang menggugut saya sekiranya gagal membuat bayaran sebanyak USD5,000 seperti yang diminta jam 10.00 pagi ini.
Video yang berfurasi 1:45 minit itu akan memaparkan muka saya ketika memandu kenderaan kemudian sebahagian gambar "memegang alat sulit" yang kononnya milik saya. Gambar video berkenaan telah disunting dengan begitu teliti oleh pihak yang berkenaan bagi tujuan memalukan serta mematikan karier politik saya. 

Laporan polis telah dibuat di Balai Polis Indera Mahkota petang semalam, dan lewat malam tadi saya telah dipanggil untuk diambil keterangan oleh pihak polis di IPD Kuantan sekitar jam 10.00 malam. Segala maklumat berkaitan telah diberikan dengan jelas kepada pihak polis dan mereka mahu saya bersabar dan tidak membuat apa-apa bayaran kerana modus operandi pihak berkenaan sama dengan apa yang pernah berlaku kepada ramai orang sebelum ini. Cuma, ramai yang mendiamkan diri dan tidak melaporkan kepada pihak polis demi menjaga maruah masing-masing.Malah, kata polis ramai juga yang telah membuat bayaran kepada pihak yang mengugut terbabit secara diam. Persoaannya sekarang, bagamainakah gambar berkenaan disunting sebegitu baik oleh pihak terbabit?. Saya sendiri tidak menyangka boleh menjadi mangsa mereka kerana selama ini saya begitu berhati-hati dengan sindiket SCAM atau sebagainya. Namun kali ini mungkin nasib saya tidak baik dalam masa yang begitu singkat saya seolah-olah tidak sedar apa yang berlaku. Apapun, saya menafikan video lelaki memegang alat sulit itu dilakukan oeh saya. Ini kerana ketika kejadian saya memang sedang memandu dan dalam perjalanan untuk mengambil isteri saya dipejabat.Kejadian dirancang sebaiknya, kerana jadual saya amat ketat pada hari semalam. Sebelah pagi dari jam 8.00 hingga 12.00 saya berada di Komplek Penyayang, Indera Mahkota untuk memantau mangsa banjir mendaftar nama di Pejabat Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) bagi menerima sumbangan dana daripada Kerajaan UAE. Sekitar jam 12.15 tengahari saya berada di Restoran Kampung Tengah (Kedai Pauzi) untuk minum teh di situ bersama seorang sahabat Azam Abdul Rahman dan rakannya saudara Bard.


Foto arkib: Wajah sahabat blogger, Azam Abd Rahman

Ketika melihat facebook saya kelihatan seorang individu yang memakai nama  XING JIN yang kononnya dari negara China mahu ADD saya sebagai kenalannya. Sebelum ini dia pernah berbuat demikian tapi ditolak oleh saya. Namun, kali ini dengan begitu pantas saya add beliau. Selepas itu dia terus memuji saya dengan berbagai-bagai komen yang jelas bertuuan untuk membuatkan saya menjadi seronok berkawan dengannya. Saya bertanyakan soal kerjanya, soal pesawat MH370 kerana dia berasal dari China. Beliau memaklumkan dia bekerja sambilan sebagai Modeling dan menetap bersama saudaranya di Seoul, Koera Selatan. Dia kemudiannya mempelawa saya melihat gambar modellingnya dan mengajak saya menontonnya di SKYPE. Dia menyuruh saya halakan kamera ke arah muka saya agar dia dapat melihat dengan jelas siapa saya. Kerana ketika itu saya halakan kamera kepada sahabat saya Azam Abd Rahman. Kemudian saya menunjukkan tanda GOOD dengan jari, sambil terus menjamu selera bersama sahabat-sahabat.
Ketika itu saya meminta izin daripada rakan-rakan untuk beredar bagi mengambil isteri saya di pejabat, tambahan pula semalam ialah hari Jumaat dan  jam pula sudah menunjukkan hampir pukul 1.00 petang. Saya memandu kenderaan sambil tangan satu agi memegang iTab untuk melihat video yang beliau janjikan. Tiba-tiba dia menipu dengan menayangkan video lucah kepada saya yang memang jelas bukan diri beliau sebenarnya berdasarkan kepada paparan yang dibuat. Saya terkejut dan kemudian bertanya mana video modelling yang dijanjikan?. Video dimatikan dan selang beberapa minit kemudian dia sudah keluarkan amaran berupa ugutan kepada saya.


Paparan facebook isteri saya yang dibuat contoh ugutan

Antara ugutan terbabit dia mahu menyebarkan satu video lucah saya kepada  semua rakan facebook termasuk keluarga dan saudara mara saya. Saya terkejut, ketika itu saya masih dalam perjalanan untuk mengambil isteri saya di pejabatnya dekat Indera Mahkota. Saya bertanya, apa yang beliau mahukan. Dan dia terus menyatakan dia mahu wang sebanyak USD5,000 jika tidak mahu video berkenaan disebarkan. Saya ditontonkan video berkenaan dan sungguh terkejut apabila aksi seorang lelaki memegang alat sulit didalam kereta dipaparkan, dan wajah pada permulaannya ialah muka mirip  saya. Tapi anehnya, video berkenaan terhenti seketika sebelum suntingan dibuat dan bukannya Non Stop. 

Saya terus menelefon isteri saya dan memaklumkan perkara berkenaan. Mujurlah isteri saya memahami dan tidak melatah. Pihak berkenaan memberi tempoh dua jam kepada saya untuk membuat bayaran berkenaan melalui WESTERN UNION melalui nama seorang lelaki FILIPINA. 
Saya hairan dan terkejut, saya mengambil isteri saya dipejabat dan kemudiannya ke masjid untuk solat Jumaat, selepas itu saya terus membuat laporan di Balai Polis Indera Mahkota tentang perkara ini.


Laporan polis yang dibuat di Balai Polis Indera Mahkota

Sekitar jam 3.30 petang, saya membuat satu sidang media tergempar di Restoran Vista, sebelah BSN Indera Mahkota tentang perkara ini. Saya terjerat dalam situasi yang dirancang dengan baik oleh pihak yang berkenaan. Walau pun pada awalnya saya syak ia dilakukan oleh pihak luar, namun saya agak keliru apabila pihak berkenaan dilihat mempunyai hubungan juga dengan dua orang individu yang saya kenali. Apakah mungkin mereka juga menjadi mangsa sindiket ini agaknya.


Persoalannya apakah ia satu konspirasi politik terhadap saya?. Ada dua aspek yang memungkinkan di sini, pertamanya saya ada membuat kenyataan untuk kembali aktif dalam politik dalam masa terdekat ini. Malah ada juga yang marah bila paparan gambar saya bersama Menteri Besar Pahang tersebar baru-baru ini.Keduanya, saya juga ada mengatakan untuk bertanding jawatan Ketua Cabang PKR  pada pemilihan parti itu tidak lama lagi, berdasarkan kepada status saya masih lagi ahli PKR yang sah.Kedua-dua spekulasi ini mungkin menyebabkan ada pihak yang curiga dan dengki, serta menyimpan dendam bagi menjatuhkan karier politik saya. Apapun, ia sekadar spekulasi yang menjadi kontroversi. Apapun ini hanya spekulasi semata-mata. Namun, hakikatnya apa yg berlaku kepada saya juga mungkin pernah berlaku kepada orang lain sebelum ini. Ia mungkin melibatkan sendikit antarabangsa yang dilakukan secara licik dan teratur oleh pihak berkenaan. Mereka memeras ugut dan meminta wang daripada individu yang berpengaruh. Modus operandinya, mengajak mangsa seperti saya berbual menggunakan video cam di SKYPE dan kemudian memanipulasi gambar video berkenaan dengan adengan lucah untuk mendapatkan wang sebenarnya. Inilah yang berlaku.
 
Foto dengan MB Pahang ini juga jadi kemarahan pihak tertentu

Saya memaklumkan kepada pihak polis dalam siasatannya malam tadi. Apapun, saya berharap ini bukanlah satu konspirasi jahat daripada rakan politik saya kerana saya kini berkawan dengan semua rakan-rakan daripada parti politik yang berbeza selepas mengundur diri dari PKR pada 11 Februari 2011 yang lalu. Persoalannya, jika tiada kaitan bagaimana dua individu terbabit boleh menjadi follower dan friends kepada XING JIN (indidividu yang mengugut saya) itu?. 

Lebih mengejutkan, menyedari perkara ini telah didedahkan di blog saya XING JIN dengan begitu pantas telah mengubah profail facebook beliau kepada XING WOO JINKenapa dia berbuat demikian?. Malah, ugutan meminta saya membayar wang dalam masa dua jam telah dilanjutkan lagi sejak petang semalam selepas saya merayu. Kemudian dia memberi satu lagi peluang hingga jam 10.00 pagi ini. Maknanya, XING WOO JIN boleh berunding dalam masa yang sama mengugut.Susulan daripada itu, saya juga akan membuat laporan kepada Suruhanjaya Multimedia berkenaan perkara ini. Malah, saya juga telah menghubungi beberapa orang rakan HACKERS hebat seluruh negara untuk HACK akaun facebook beliau bagi membongkar IP ADREESS dan siapa XING JIN atau XING WOO JIN ini sebenarnya.
Memandangkan perkara ini telah dilaporkan kepada pihak polis, makanya saya berharap mana-mana sahabat yang menerima video berkenaan agar berhati-hati dan tidak menyebarkan kepada pihak lain demi keselamatan. Pihak polis memantau perkara ini dan mahu saya membuat satu lagi laporan sekiranya video bekenaan disebarkan selepas saya gagal membuat bayaran USD5,000 seperti yang diminta. Oleh itu, saya berharap agar sahabat DELETE video tersebut dan tidak sesekali menyebarkannya kepada rakan-rakan yang lain bagi mengelakkan masalah lebih besar timbul kemudian hari. Saya juga nasihatkan sahabat-sahabat agar berhati-hati menerima kenalan facebook baru daripada individu yang tidak dikenali kerana mungkin mereka adalah musuh kita yang bertujuan untuk menghancurkan masa depan kita sebenarnya. Kini karier politik saya mungkin mahu disekat oleh pihak-pihak tertentu kerana mereka takut kelantangan saya menyuarakan sesuatu isu akan membuka mata rakyat kelak.

Keduanya, jika menggunakan KAMERA pada laptop atau komputer, pastikan tidak menghalakannya pada muka anda jika bercakap dengan individu yang tidak dikenali. Mereka boleh melakukan apa saja asalnya mendapat WANG dan mahu menjatuhkan kita.

Sekian Harap Maklum dan Terima Kasih,

MOHD SHUKRI MOHD RAMLI
(BLOGGER CUCUMATKILAU)

132 Komen Artikel Ini:

 • Anonymous says:
  Apr 6, 2014, 11:34:00 AM

  eleh yeke die edit..

 • Anonymous says:
  Apr 6, 2014, 11:39:00 AM

  Sendikit drg ni dah lme aku tau..dah ramai yg kne..tp yg pasti video tu bukan drg yg edit..tp atas perangkap nafsu sndri..hahaha

 • Anonymous says:
  Apr 28, 2014, 12:21:00 AM

  Brush up ur english please. Like seriously bro.

 • Anonymous says:
  Aug 8, 2015, 2:32:00 AM

  Serius bende ni...saya sudah terkena... RM3000...berhati-hati

 • abdul hanif says:
  Sep 7, 2015, 5:58:00 AM

  Kau bayar ke??

 • mohamad ehsan says:
  Sep 18, 2015, 1:54:00 AM

  Adakah video2 tu akan tersebar ?atau cume ugutan sahaja..pls reply

 • mohamad ehsan says:
  Sep 18, 2015, 1:54:00 AM

  Adakah video2 tu akan tersebar ?atau cume ugutan sahaja..pls reply

 • mohamad ehsan says:
  Sep 18, 2015, 1:55:00 AM

  Adakah video2 tu akan tersebar ?atau cume ugutan sahaja..pls reply

 • mohamad ehsan says:
  Sep 18, 2015, 1:55:00 AM

  Adakah video2 tu akan tersebar ?atau cume ugutan sahaja..pls reply

 • Anonymous says:
  Jan 16, 2016, 2:12:00 PM

  Hati2, bro, ramai terkena, kawan sy sorang dah terkena, tp dia redha jer, tak bayar, dia biarkan tersebar...

  Untuk tambahan siasatan polis, boleh minta polis siasat sama acc fb bernama "Jannes Yee", salam satu acc SCAMMER tu juga...

 • Anonymous says:
  Jan 16, 2016, 2:18:00 PM

  FB acc nama "Jannes Yee" juga salah satu daripada SCAMMER yg memperdayakan mangsa...harab dpt membantu siasatan polis...

 • mohd aziz says:
  Jan 25, 2016, 3:24:00 PM

  salam..
  saya batu terkena apa yg saya perlu buat.. sy maseh menanguh pembayaran dia meminta 2000 dan saya cuma dapat memberi 500 sahaja...

  ye sy mengaku yg saya dalam video tersebut akibat nafsu saya...

 • al fahimie says:
  Feb 25, 2016, 11:14:00 AM

  bro..aku tengah kena ugut ni..dia kasi masa smpai pkul 1..

  yeah aku ikut nafsu..mintak maaf..mmg taubat tak buat daa pasni

  sekarang ni aku da deactivate fb aku..tpi still lagi dia boleh send dkt kawan2 ke?

  ada apa2 nasihat apa perlu aku buat?

 • al fahimie says:
  Feb 25, 2016, 11:18:00 AM

  https://www.facebook.com/people/Ashley-Akiyama/100011358159711

  ni link dia..

  berhati2 kepada smua jgn kena mcm aku..aku takkan bayar..aku tak tau apa akn jadi..aku bia je..pndai buat pndai tanggung rite..

 • Unknown says:
  Feb 25, 2016, 10:51:00 PM

  Sama bro.kwn kena hari ini.trus buat report polis.untuk dimajukn ke skmm

 • abe nizam says:
  Feb 25, 2016, 10:52:00 PM

  Sama bro.kwn kena hari ini.trus buat report polis.untuk dimajukn ke skmm

 • This comment has been removed by the author.
  Mohd Emmeer says:
  Feb 26, 2016, 7:38:00 AM

  This comment has been removed by the author.

 • This comment has been removed by the author.
  Mohd Emmeer says:
  Feb 26, 2016, 7:39:00 AM

  This comment has been removed by the author.

 • This comment has been removed by the author.
  Mohd Emmeer says:
  Feb 26, 2016, 7:41:00 AM

  This comment has been removed by the author.

 • This comment has been removed by the author.
  Mohd Emmeer says:
  Feb 26, 2016, 7:41:00 AM

  This comment has been removed by the author.

 • This comment has been removed by the author.
  Mohd Emmeer says:
  Feb 26, 2016, 7:43:00 AM

  This comment has been removed by the author.

 • This comment has been removed by the author.
  Mohd Emmeer says:
  Feb 26, 2016, 7:44:00 AM

  This comment has been removed by the author.

 • This comment has been removed by the author.
  Mohd Emmeer says:
  Feb 26, 2016, 7:45:00 AM

  This comment has been removed by the author.

 • This comment has been removed by the author.
  Mohd Emmeer says:
  Feb 26, 2016, 7:45:00 AM

  This comment has been removed by the author.

 • U2 Okey says:
  Feb 26, 2016, 2:18:00 PM

  aku nye video aku rasa tak kena sebar..sbb kawan2 or family takde call or ckp pasal ape2 video pun

  apa aku buat aku 1st thing is bila dia kasi video tu

  1.cpat2 aku block dia kat fb
  2.friendlist aku aku block kasi only me
  3.deactivate acc
  4.tannguh ckp nak bayar(pdahal xpun nk byar) ,mintak masa dan kurang kan brapa kena bayar.
  5.dia tnggu dkat skype ...msg bgai2 ugut...so aku ambik detail dia kat situ
  6.aku buat report kat youtube utk link video aku tu harap2 smpat di block n also harap2 dia xambik la friendlist

  7.aku then block dia kat skype..

  ni mmg pengajaran utk kita smua..
  pling penting tgk friendlist awek tu kalo dia add..kalo dia lawa mesti la bnyk friend..ni kalo gmba takde org like bagai bohong la tu
  yeah manusia buat silap...pasni jgn buat da..mintak tobat

  salam

 • Anonymous says:
  Aug 19, 2016, 3:19:00 AM

  salam.. saya baru sahaja kena tadi.. and bende ni mmg tk boleh tidur malam.. fikirkan pasal bende ni.. jadi saya ikhtiar utk menggunakan cara U2 OKEY.. harap2 berjaya la.. saya taknak video ni tersebar luas.. Ya Allah.. bantu ni la saya serta mangsa2 yg telah kena.. kami mengaku kami telah bnyk buat dosa.. tapi.. kami pohon sangat.. jaga kan la aib kami.. sesunguhnya kami tergolong insan yg teraniaya.. in sya Allah.. dengan izin Allah.. Allah akan tutup aib saya serta mangsa2 yg lain.. amin

 • Anonymous says:
  Aug 24, 2016, 11:52:00 AM

  ramai yer yg kena

 • Anonymous says:
  Aug 24, 2016, 11:55:00 AM

  Anonymous Anonymous said...
  salam.. saya baru sahaja kena tadi.. and bende ni mmg tk boleh tidur malam.. fikirkan pasal bende ni.. jadi saya ikhtiar utk menggunakan cara U2 OKEY.. harap2 berjaya la.. saya taknak video ni tersebar luas.. Ya Allah.. bantu ni la saya serta mangsa2 yg telah kena.. kami mengaku kami telah bnyk buat dosa.. tapi.. kami pohon sangat.. jaga kan la aib kami.. sesunguhnya kami tergolong insan yg teraniaya.. in sya Allah.. dengan izin Allah.. Allah akan tutup aib saya serta mangsa2 yg lain.. amin

  bro apa tindakan bro sekarang apa cerita ? bayar ke ?

 • Anonymous says:
  Aug 25, 2016, 3:20:00 PM

  Aku tak bayar.. Hari ni dh genap seminggu lepas apa yg aku buat tu.. Tpi still tkde panggilan or mesej dri family aku.. Bagi siapa yg kena.. Korang tekan link ni

  https://community.skype.com/t5/Security-Privacy-Trust-and/Blackmail-scammer/td-p/2853839/page/2

  Bnyk tips diorang kongsi..
  Nasihat dari aku
  -Disconnect any contact between the scammer
  -Deactive Acc
  -Change semua username and password utk semua account korang
  -Bgitahu friend yg scammer kasi list.. Suruh diorang block akaun scammer
  -Block Scammer
  -JANGAN BAYARR
  -takut video kena sebar? Guna google alert
  -Lastly, tawakal

  Url yg aku kasi tu baca smpai yakin.. Pastu bru buat apa yg aku ckp tdi

 • Anonymous says:
  Oct 9, 2016, 8:58:00 AM

  Aku pun baru terkena malam td.. tak lena nak tidur.. betul ke dye akan sebarkan video?? Dan macam mana nak atasi masalah ni

 • Anonymous says:
  Oct 9, 2016, 9:12:00 AM

  Ade ke dye sebarkan video tu bro

 • Anonymous says:
  Oct 17, 2016, 6:15:00 PM

  Scammer mcm ni bukan saja dari luar, hati hati dgn scammer local, kebanyankannyan terdiri dari golongan gay, atau mereka panggil plu.mempermukan wanita di wechat facebook dan social meida lain. Akan ajak berborak, Dan bila dah selesa mereka akan mintak gambar gambar intimate. Selalu kes mintak bersetubuh dgn mereka kalau ugut aduan polis boleh bertukar ke duit. Dan mangsa yg dicari selalu lelaki yg strait. Tak semua golongan gay atau plu bergitu. Seperti juga mangsa mangsa perempuan yg kena bergitu dgn lelaki strait. Kalau niat nak buat jahat tak kesa la kan suka apa.

  Say pernah jd mangsa kes mcm ni dan ini, Untuk info sahaja.

 • Anonymous says:
  Oct 22, 2016, 1:47:00 PM

  Sampai skrg video tu xpenah dihantar...kira selamat la dari aib

 • rahman abdul says:
  Oct 26, 2016, 12:36:00 PM

  Bro sampai skrg ka diorg xpenah send video tu

 • rahman abdul says:
  Oct 26, 2016, 12:56:00 PM

  Bro sampai skrg ka diorg xpenah send video tu

 • rahman abdul says:
  Oct 26, 2016, 3:23:00 PM

  Skrg mcm mana dia post ka x...

 • rahman abdul says:
  Oct 28, 2016, 11:17:00 AM

  Kawan2 yg kena,mcm mana dia hantar xvideo pada kawan2 dgn fmly kat fb

 • rahman abdul says:
  Oct 28, 2016, 11:56:00 AM

  Salam bro mcm mana nak msg,sy perlu kan pendapat bro

 • Unknown says:
  Nov 1, 2016, 11:10:00 AM

  so far semua yg kene ade video dah disebarkan ker.??? please respond..

 • Unknown says:
  Nov 1, 2016, 11:10:00 AM

  so far semua yg kene ade video dah disebarkan ker.??? please respond..

 • rahman abdul says:
  Nov 1, 2016, 3:08:00 PM

  Bro kena juga gak ka..

 • rahman abdul says:
  Nov 1, 2016, 3:08:00 PM

  Bro kena juga gak ka..

 • abg naz says:
  Nov 29, 2016, 5:13:00 PM

  Aku oun tadi kena...adoi kali ke dua krna blackmail....memang malang nasib....harap tak tersebar lah...

 • Anonymous says:
  Mar 2, 2017, 2:37:00 AM

  link scammer

  mnta kwn2 block

  https://www.facebook.com/eynna.starlet.3?lst=100000507572680%3A100015277868552%3A1488393204


  sy sudah terkena minta 2k..esok kena bank in 500 dlu..

  kemudian sy mnx masa 3 hari..

  kwn2..mnx tlg kwn2

 • Anonymous says:
  Mar 2, 2017, 8:06:00 AM

  Sy pun...asyik ggu..baru ternadah...tlg bro

 • Anonymous says:
  Mar 2, 2017, 8:09:00 AM

  Klu sekadar block ja...tp klu kat youtube n fb klu dimasukkan boleh delete x

 • rahman abdul says:
  Mar 2, 2017, 8:58:00 AM

  Jgan bayar

 • rahman abdul says:
  Mar 2, 2017, 8:59:00 AM

  Jgn bayar ugutan,sekali byar dia kan mintak lg bnyak

 • rahman abdul says:
  Mar 2, 2017, 9:03:00 AM

  Bro jgn bayar,blok pastu tukar url name,past deaktif fb..harap xtersebar aib bro.

 • rahman abdul says:
  Mar 2, 2017, 9:04:00 AM

  Bro jgn bayar,blok pastu tukar url name,past deaktif fb..harap xtersebar aib bro.

 • rahman abdul says:
  Mar 2, 2017, 9:04:00 AM

  Jgn bayar ugutan,sekali byar dia kan mintak lg bnyak

 • Anonymous says:
  Mar 2, 2017, 2:55:00 PM

  Minta kwn2 block fb nya...dia

  https://www.facebook.com/eynna.starlet.3

  Ni dok dia kol sy gna skype...dia ugut nk.sebar jika sy x byr hari ni...

 • Anonymous says:
  Mar 2, 2017, 2:57:00 PM

  Minta kwn2 block fb nya...dia

  https://www.facebook.com/eynna.starlet.3

  Ni dok dia kol sy gna skype...dia ugut nk.sebar jika sy x byr hari ni...

  Dia sebar x

 • Anonymous says:
  Mar 2, 2017, 2:59:00 PM

  Perlu x sy deactive akaun fb sy..dan jika disebarkan dlm youtube n fb..apa yg perlu sy bt..sy slh...tp ini aib sendri

 • Anonymous says:
  Mar 2, 2017, 3:06:00 PM

  Aku drpd smlm..smpai hari ni dok kcu skype aku ugut nk sebar n mnx transfer cpt...aku bg alasan bg masa n aku ngah bz kja...

  Agk2 dia sebar x...akaun fb blm diactive...tp sgla mklumt dh ditukar

 • Anonymous says:
  Mar 2, 2017, 3:07:00 PM

  Yg sy ada skali dlm youtube...sy dh block sndri...tp dia private kan...klu dia upload balik krn x byr...cmna..plzz kwn2

 • Anonymous says:
  Mar 2, 2017, 3:09:00 PM

  Tq bro...skype plk cmna...perlu ka block dia...dia ugut nk bg vdeo kat list2 kwn2 fb aku bro

 • rahman abdul says:
  Mar 2, 2017, 4:09:00 PM

  Mcm mana sy nak msg awak..jgn bayar

 • rahman abdul says:
  Mar 2, 2017, 4:11:00 PM

  Jgn byar block semua.mcm mana nak contct awak sy nak bg pendpat.

 • rahman abdul says:
  Mar 2, 2017, 4:13:00 PM

  Abg leh bg apa2 wssp,wchat ka sy boleh contct abg terus...nasihat jgn bayar.ok

 • rahman abdul says:
  Mar 2, 2017, 4:14:00 PM

  Abg bg no abg sy boleh bg pendpat terus...tlg jgn bayar.

 • rahman abdul says:
  Mar 2, 2017, 4:15:00 PM

  Abg bg no abg sy boleh terang kan masalah ni.janji jgn byar

 • rahman abdul says:
  Mar 2, 2017, 4:15:00 PM

  Abg bg no abg sy boleh terang kan masalah ni.janji jgn byar

 • Anonymous says:
  Mar 2, 2017, 4:24:00 PM

  Sy dh add tuan akaun...m.fa........@gmail.com

 • shah izwan says:
  Mar 14, 2017, 1:17:00 AM

  tolong saya pun terkena tadi .. dia mintak 3000..0tlong sya .. mcm mna nak buat ni ..

 • Anonymous says:
  May 13, 2017, 5:02:00 AM

  Hehe,sama la kita. Baru je beberapa jam tadi kena

 • Shaiful Sahruni says:
  May 23, 2017, 4:21:00 AM

  Bro rahman pr anyone tolong saya pls 0176549698

 • Unknown says:
  May 31, 2017, 11:00:00 PM

  sama bro baru terkena..macam mana nak buat?

 • Anonymous says:
  Jun 23, 2017, 12:03:00 AM

  sy terkena semalam..dia ugut nk 3000myr..ada x otai2 yg blh sy contact..sy prlukan khidmat nasihat..tolong sy...sy merayu..

 • mohd firdaus tan lee khoo says:
  Jul 27, 2017, 2:40:00 PM

  salam bro rahman boleh terangkan tak macam mana??

 • mohd firdaus tan lee khoo says:
  Jul 27, 2017, 2:42:00 PM

  bro rahman boleh tlg terangkan tak??

 • Anonymous says:
  Jul 28, 2017, 4:45:00 PM

  Mohon solusi..saya sdah habis7 juta..dia mminta lagi..dia ancam akan sebar video ke saudara n kawan2 fb..apakah akan disebar atau tidak ?

 • Anonymous says:
  Aug 6, 2017, 1:57:00 AM

  Aku pun dah terkena, baru tadi. Dia guna akaun awak Jepun. Mula2 dok chat biasa. Tetiba ajak vid call. Cheittt. Asallah x dapat detect masa tu. Pastu add ah Skype. Blablabla, tau tau dia htr link YouTube. Ada video aku dalam tu. Gelabah bhaii. Dia bagi masa sampai 10am esok. RM4000 woo dia minta. Mana nak korek. Ada sesiapa masih up skrg? Mohon bantuan.

 • Anonymous says:
  Aug 6, 2017, 2:14:00 AM

  Kes terbaru, saya pulak jadi mangsa. Baru tadi kene. Harap pihak berkuasa dapat berkas makhluk ni. Em. Still xde solution. Ada sesiapa boleh tlg saya tak. Feeling down.

 • This comment has been removed by the author.
  APEX says:
  Oct 5, 2017, 9:03:00 AM

  This comment has been removed by the author.

 • This comment has been removed by the author.
  APEX says:
  Oct 5, 2017, 9:07:00 AM

  This comment has been removed by the author.

 • This comment has been removed by the author.
  APEX says:
  Oct 5, 2017, 9:49:00 AM

  This comment has been removed by the author.

 • This comment has been removed by the author.
  APEX says:
  Oct 5, 2017, 9:50:00 AM

  This comment has been removed by the author.

 • Anonymous says:
  Oct 21, 2017, 4:27:00 PM

  aku pun terkena nih.haha dah tunjuk konek besar kat skype,walauweh.haha 2hari jga aku pening dia mnta 5k.mana aku nak cari,gila punya scammer.aku deactve fb aku,youtube aku dan semua akaun google aku.aku diam je tungu respon video tu kalau ada tersebar kat kenkawan sesapa,but no respon.pepagi jam 4am aku check semua akaun aku balik,youtube,fb google,tpi ok xde pun seperti yg dia post kat scammer kat inbox aku.
  then aku cari gax mklumat lain pasal scammer an,dorang kat barat sana,mnta pendapat.xpayah bayar,sllu scammer buat kat cyber je bbenda mcmni.once dia padam akaun dia,video tu akan terdelete selamanya.aku pun sng sikit dgr.xnak jga org tau aku punya kebododhan.walaupun konek besar ada bearing lagi tu.hahaha

 • Saifol Anuar says:
  Nov 17, 2017, 3:23:00 PM

  Sy pun dah terkena..

 • Saifol Anuar says:
  Nov 17, 2017, 5:12:00 PM

  7 juta

 • Mr white says:
  Nov 20, 2017, 1:30:00 AM

  Dia ada viral xvideo bro?kalau dia dah tau kitai org miskin,dia move on cari mangsa lain.kata org2 barat sana LA pasal scammer sial ni

 • Mr white says:
  Nov 20, 2017, 1:33:00 AM

  Automatic video kitai tu terdelete.SBB dia org sllu but benda camni dktbcyber.

 • Anonymous says:
  Nov 20, 2017, 11:13:00 AM

  terbaik...pun bru kena hahahha...ada advice?

 • Unknown says:
  Nov 22, 2017, 12:47:00 AM

  Baru terkena gak. Dia ugut minta 10k myr. Nak bayar mcm mn? Siap bagi friend list bagai nak sebar. Nama scammer Zoewee Hye. Sampai whatsapp dia cari. Ugut2 nak sebar. Dah block semua dia di fb, ws segalanya. Tapi sekarang jantung dup dap dup dap. Takut aib tersebar. Tlf bantu2 saya. Conversation apa semua tak sempat screenshot sbb direct block tdi

 • ZHAFRAIN ILMAN says:
  Dec 18, 2017, 12:28:00 AM

  Tolong saya bro sekalian. Sy pun terkena. 0145151994

 • This comment has been removed by the author.
  ZHAFRAIN ILMAN says:
  Dec 18, 2017, 12:36:00 AM

  This comment has been removed by the author.

 • This comment has been removed by the author.
  ZHAFRAIN ILMAN says:
  Dec 18, 2017, 12:37:00 AM

  This comment has been removed by the author.

 • ZHAFRAIN ILMAN says:
  Dec 18, 2017, 12:37:00 AM

  Tolong sy abg.. 0145151994

 • roland anthony pereira says:
  Jan 5, 2018, 12:04:00 PM

  Sy juga terkena.. tlg bantu sya

  01135757998

 • Anonymous says:
  Jan 13, 2018, 11:41:00 PM

  Sy baru terkena..Ugut nk rm350..Huhu..Plz..Kena deactive fb ke?sy dh unfriend dh semua friend..Sy padam sgala mklumat dlm fb..

 • Anonymous says:
  Feb 8, 2018, 12:10:00 PM

  Tlong tuan, sy pun dah jadi mangsa...mmg xsedar bnda tu jadi...lpas tu br tsedar apa yg berlaku...mohon bantuan tuan...
  Hubungi sy 0108091988

 • mohd amiruddin says:
  Feb 26, 2018, 3:27:00 AM

  Saya pun kene 😂

 • Pagek Faz says:
  Mar 9, 2018, 10:41:00 AM

  Assalammualaikum. Sy pun menjadi mangsa. Dia guna gambar perempuan sebagai umpan. Tp aku telah termakan gan jerat dia. Aku amek keputusan untok block fb dia,dan aku hapuskan acc fb aku. So kawan2 yg ada pengalaman,sy nak tanya.. Video tu akan disebar atau tidak ya.?

 • Anonymous says:
  Mar 13, 2018, 8:36:00 PM

  Tolong terangkan bang, 0169690434

 • This comment has been removed by the author.
  ahmadnazirul mattahus says:
  Mar 19, 2018, 2:42:00 AM

  This comment has been removed by the author.

 • Anonymous says:
  Mar 19, 2018, 7:39:00 AM

  saya pun baru terkena jgk. boleh bagi pendapat tak bro? video tersebar tak? tolong bro.

 • Anonymous says:
  Mar 19, 2018, 7:44:00 AM

  saya pun baru terkena jgk. boleh bagi pendapat tak bro? video tersebar tak? tolong bro.

 • Anonymous says:
  Mar 19, 2018, 7:50:00 AM

  saya pun baru terkena jgk. boleh bagi pendapat tak bro? video tersebar tak? tolong bro.

 • Unknown says:
  Mar 27, 2018, 7:07:00 PM

  Assalamualaikum saya baru jak kena tolong saya...saya da bagi 2k for 2 days saya tak tau nak wat macam mna lagi..i realy need pertolongan dari kmu semua

 • This comment has been removed by the author.
  HELMANSYAH DACHING says:
  Mar 27, 2018, 7:08:00 PM

  This comment has been removed by the author.

 • HELMANSYAH DACHING says:
  Mar 27, 2018, 8:20:00 PM

  Tolong reply

 • This comment has been removed by the author.
  HELMANSYAH DACHING says:
  Mar 27, 2018, 10:01:00 PM

  This comment has been removed by the author.

 • This comment has been removed by the author.
  HELMANSYAH DACHING says:
  Mar 27, 2018, 11:23:00 PM

  This comment has been removed by the author.

 • Anonymous says:
  Apr 9, 2018, 1:03:00 PM

  Tolong bantu saya juga..saya sudah terkena. Dia ugut nk sebar.. 012-6071676

 • Anonymous says:
  Apr 11, 2018, 12:10:00 AM

  Saya kena lebih kurang tp melalui wechat. Tp ada terlibat dgn 3rd party. 3rd party tu ada buat ugutan utk viralkan video dgn suruh bayar 1k dgn alasan tertentu. Sebelum ni dah bayar dlm 300myr. Klau wechat lak camna ek

 • Jang77 says:
  Apr 15, 2018, 10:47:00 AM

  Terkena gak tolong bantu saya...

 • Jang77 says:
  Apr 15, 2018, 10:49:00 AM

  0102313774

 • Anonymous says:
  May 4, 2018, 5:20:00 AM

  Boleh bantu sy juga baru terkena. Harap kawan2 yg pengalaman bantu saya. 0193100711

 • Aeril Aera says:
  May 25, 2018, 6:58:00 AM

  Tlong sy...bru kne ni..tapi mntak tmpoh byar dlm mse 3bln.....mcm mne nk bt ni

 • Aeril Aera says:
  May 25, 2018, 6:59:00 AM

  Tlong sy..0132125003

 • This comment has been removed by the author.
  Aeril Aera says:
  May 25, 2018, 7:00:00 AM

  This comment has been removed by the author.

 • Anonymous says:
  May 27, 2018, 5:09:00 AM

  Ad berlaku ap2 ke, dia buat ke ap yg dia ckp ke dia x berani, pls sy pon bru terkena

 • Anonymous says:
  May 27, 2018, 5:15:00 AM

  Tlong bro, explain bru terkena smalam nie, mmg xdek duit nk byar mntk 3k mntk. Pls repond

 • Unknown says:
  Jun 26, 2018, 8:48:00 AM

  Sebelum ni aku dah kena, semalam.Aku kena bayar 1k.Aku pun gelabah.Aku pergi bank aku bayar.Aku cerita dekat isteri aku.Lepastu dia cakap aku dah kena scammer..Scammer tu cakap kalau tak bayar dia nak viral kan.Lepastu je aku block semua dah. Aku buntu.Tolong jugak aku.0174399463.Apa yg perlu aku buat..

 • Unknown says:
  Jun 27, 2018, 8:22:00 AM

  contact aku pagek..Aku orng bp juga..0174399463..wassap sat

 • Muhamad Raimi says:
  Jul 8, 2018, 3:26:00 AM

  Salam sahabat,Aku terkene jugak dia minta rm3000 untuk delete video.bantu Aku sahabat.aku harap sgt

 • Anonymous says:
  Jul 8, 2018, 11:15:00 PM

  Sy on br terkena dia mntk 400 usd kalau x vid saya dia sebarkn dlm contact list saya.. apa sy perlu bt.. dia bg mass 29 jam jr

 • Zuan Zuan says:
  Jul 11, 2018, 5:30:00 PM

  Terkena gak tadi..minta bantuan..melibat kan family n bini ni..mmpos aku...tolong wahai sahabat sume

 • This comment has been removed by the author.
  Unknown says:
  Jul 27, 2018, 11:31:00 AM

  This comment has been removed by the author.

 • Fazzly Fazz says:
  Jul 27, 2018, 12:15:00 PM

  Ada sapa2 bleh pm sy ttg ni trkena jg smlm email Sy mofz_lee@yahoo.com

 • Unknown says:
  Jul 31, 2018, 12:27:00 PM

  ada sapa2 boleh tolong saya, dah terkena jugak, takut punya pasal gi bayar 100.tp saya dah block scammer, still selamat ka

 • Unknown says:
  Jul 31, 2018, 12:28:00 PM

  ada sapa2 boleh tolong saya, dah terkena jugak, takut punya pasal gi bayar 100.tp saya dah block scammer, still selamat ka

 • Nor Amin says:
  Aug 12, 2018, 1:57:00 AM

  Ada yg punya tips berguna dan boleh sedapkan hati tak yg vid tak tersebar..

 • Anonymous says:
  Sep 5, 2018, 1:05:00 AM

  Mintak pendapat bro....0175089493

 • Anonymous says:
  Sep 5, 2018, 1:42:00 AM

  Mintak pndapat bro....0175089493

 • shah reza says:
  Sep 18, 2018, 1:00:00 AM

  Wat bodo je xyah bayar.. Aku ari tu die ugut nk uoload youtube la kwn2 fb la... Aku ckp ok.upload now.. Pastu aku g fb die. Aku report kt fb help remark porno n fake acc ... Smpai skrng xde pn kwn2. Aku bgi taw ade video or pic scam vc skype maby die pn goyang takut kite ni perisik haha.. Kalo ade kt you tube anda bole report kt youtube remark porno

 • Anonymous says:
  Oct 6, 2018, 4:17:00 PM

  Saya baru terkena semalam. Tolong siapa siap bantu saya. Whatsapp saya 01111971721. Saya amat buntu sekarang ni

 • This comment has been removed by the author.
  blood vandal says:
  Oct 8, 2018, 2:21:00 AM

  This comment has been removed by the author.

 • Unknown says:
  Dec 1, 2018, 2:52:00 AM

  mohon bantuan sahabat..bru je terkena td..0139774906

 • Anonymous says:
  Jan 12, 2019, 3:16:00 AM

  Assalamualaikum bro . saya pun baru terkena . tp diorang tak guna skype . guna IMO pebenda ntah . sumpah terjerat dgn nafsu sendiri . sy dah laa baru nak dpt kerja baru . terkena . hampir nak bayar . tp lepas buat research . ada terbaca komen . pandai buat pandai tanggung . sy beranikan diri . dan jd pengajaran dlm hidup ni . sy dah deactive semua sosial media . kecuali insta dan ws . sumpah menyesal . sebelum ni tak pernah layan . harini mmg dah ditakdirkan untuk terkena jugak . thread ni mmg betul2 berguna . dan hal ni jugak buat sy menyesal paling menyesal seumur hidup sy . tolong doakan sy supaya gambar video sy tak tersebar . sy tawakal shj sekarang ni untuk esok hari . dan sy berkeras untuk tidak bayar walhal sy kata bayar . penyesalan yang tak dpt dilupakan . pengajaran seumur hidup .

 • Azri Nazril says:
  Jan 14, 2019, 10:05:00 AM

  Saya pown terkna..erm line apps