Pegawai Tinggi Kerajaan Pahang Yang "Masih Bertugas" Mohon Tanah Atas Nama Sendiri Di KotaSAS !

Ada member bertanya saya pergi tengok tanah siapa di KotaSAS semalam?. Sebenarnya saya pergi tengok beberapa lot tanah yang cuba di bolot oleh PEGAWAI KERAJAAN YANG MASIH BERTUGAS DAN ADA KEPENTINGAN di dalam hal ehwal tanah. Rakyat marhaen yg memohon tanah berpuluh tahun tak diangkat hingga ada yang meninggal dunia. Tiba2 ada pulak tanah2 yang baru sebulan dua dipohon oleh mereka ini tiba2 diangkat. Begitu cepat dan spantas kilat. Dah lah tu siap GUNA NAMA SENDIRI plak tuu.


Selamba je macam tak rasa bersalah langsung kpada rakyat marhaen. Conflict of interest dan  dengan rasa tak bersalah mereka ini membolot, memohon tanah2 di lokasi strategik. Kerajaan  mungkin tak tahu benda nih. Dengar cerita yang main peranan orang2nya yang dipunggah dari kawasan lain ke situ. Mudah nak buat kerja dan dibantu pula oleh orang dalam yang khianat ini.

Terima. masih kepada orang jabatan terbabit yang memberi maklumat berkenaan. Memang saya agak "terkejut beruk", berani mohon tanah GRED A guna nama sendiri ketika bertugas dan ada kepentingan? Projek lain dijabatan terbabit juga katanya dianugerahkn kpada ahli keluarga sendiri. Patutlah ramai pegawai kerajaan kaya raya yer. 

Kisahnya waktu bertugas, balun projek dan tanah sana sini untuk proksi dan kroni. Tak ingat langsung rasa bersalah. Siapakah mereka agaknya. Dokumen berkenaan sudah diterima sejak semalam, sebab itu saya pergi KotaSAS untuk tengok lokasi. Sungguh mengejutkan yer. Nilai tanah mencecah ratusan ribu, malah juta ringgit. Meman kaya ni kalau dah pencen nanti.

Pengkhianat sebenar bagi orang Melayu ialah beberapa kerat pegawai kerajaan yang khianat dan sanggup menggadaikan maruah, amanah dan tanggungjawab untuk kekayaan peribadi mereka. Mereka inilah yang rela bersekongkol dengan golongan kayangan untuk jual tanah2 daripada meluluskannya untup rakyat yg dah berpuluh2 tahun memohon. 

Sanggup lapis fail dan buat apa saja demi mengejar keuntungan duniawi. Asalkan mereka KAYA RAYA, rakyat marhaen dibiarkan merempat sana sini tidak bergeran (tanah) walau pun dah puluhan tahun mengusahakannya. Sebab, daripada diberikan geran, lebih baik lapis fail dan jual kpada pihak lain yang BOLEH MEMBAYAR harga2 tertentu.. Inilah dia pengkhianat rakyat yang sebenarnya. 

0 Komen Artikel Ini: